Woningaanpassingen

Woningaanpassingen

U kunt met een beperking langer - zelfstandig - thuis blijven wonen dankzij kleine of grotere aanpassingen aan uw huis. Bijvoorbeeld:

  • drempels weghalen
  • bredere deuren plaatsen
  • lichtschakelaars op zithoogte
  • de keuken aanpassen
  • een badlift of douchestoel
  • een toiletverhoger
  • een elektrische deuropener
  • een lichtflitsbel

Sommige kleine aanpassingen kunt u zelf regelen en moet u ook zelf betalen.Soms worden aanpassingen in huis vergoed door uw zorgverzekeraar. Of door de gemeente.

Zelf regelen

Wilt u het zelf regelen maar weet u niet hoe? Een ergotherapeut kan u adviseren over aanpassingen in de woning. De kosten voor een ergotherapeut worden vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzeking.

Heeft u hulp nodig bij kleine klussen? Kijk dan bij handige adressen voor organisaties die u kunnen helpen bij onderhoud thuis.

Melding via de gemeente

Zijn er blijvend aanpassingen nodig om zelfstandig te blijven wonen? Of om uw kind thuis te laten opgroeien? En kunt u de aanpassingen zelf niet uitvoeren?  Dan kunt u contact opnemen met de ingang zorg werk en inkomen van de gemeente Soest. De gemeente kan met u meedenken over mogeljke oplossingen.  Ook bij aanpassingen voor uw kinderen. Deze ondersteuning valt onder de Wmo.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Soms vergoedt uw zorgverzekering hulpmiddelen of aanpassingen. Bijvoorbeeld technische hulpmiddelen om lichten, ramen en deuren te bedienen. Of apparatuur om u te wekken en te waarschuwen, zoals een lichtflitsbel voor mensen met een auditieve beperking. Vraag uw zorgverzekeraar om meer informatie.

Over

Zorgzaam Soest is een initiatief van de gemeente Soest en organisaties in Soest en Soesterberg.  Zorgzaam Soest gaat over zorg, welzijn en samenleven. Lees meer

Vraag of idee?

Ons kernteam werkt dagelijks aan Zorgzaam Soest en staat klaar voor uw vragen of suggesties voor verbetering. Laat het ons weten via het contactformulier

Community

Dé online community voor professionals en vrijwilligers verbonden aan organisaties die zich inzetten voor zorg, welzijn en samenleven in Soest, Soesterberg. Meld je nu aan.